fredag, november 25, 2005

Bekräftelse

I slutändan är människan ensam. Jag skulle tro att däri ligger det omättliga suget efter kommunikation. Bekräftelse på att någon annan lyssnar och att man inte bara står och gastar ut i tomheten.
Resonemanget har direkt bäring på fredagseftermiddagens glädje. Mitt Lira-reportage om P2 är utgångspunkt för dagens radiokrönika i DN.
Tack för att du finns MarieLouise Samuelsson!

söndag, november 20, 2005

Magtrakten

Återupptäcker hur det suger tag på ett himlastormande sätt i magtrakten på söndagskvällen. Johan Hedin spelar nyckelharpa och Gunnar Idenstam spelar orgel så att det är tusan i min blindtarm en fröjd.
Plötsligt befinner jag mig i en lånad V70 på dalslands novembervägar trots att jag vet att minnet är årsgammalt. Jag ska intervjua Idenstam i en kyrka i mörkret och jag virvlar norrut i en sjukt svängande Jässpôdspolska.
Kan inte tänka mig att jag någonsin träffat en som personifierar virtuos i samma grad som Idenstam. Och samtidigt detta benådade sväng. Det tål såklart att tänkas på, men min själ: det tål att kännas, drabbas av.

Delstater

Börjar bli dags att göra slag i saken. Någon gång ska den där fantastiska blandplattan brännas, den där alla låtar har en amerikansk delstat i texten. På paradplats kommer givetvis Wild Montana Skies med sorgligt underskattade John Denver. Och Emmylou på en betagande andrastämma.

fredag, november 18, 2005

Malte

Malte Perssons Errata är stundom bland det mest läsvärda som gives i det informationsträsk vi kallar internet. Detta är givetvis en föga originell uppfattning, men den är uppriktigt menad.
Stötte nyss på en diskussion från i våras som fängslade mig alldeles för länge.

söndag, november 06, 2005

absen's

subst. absensen, absenser: kortvarig medvetslöshet (med.)

Jag tittar upp ur pappren och undrar vad som hänt. Hur länge har jag suttit såhär? Bloggen ger inga ledtrådar, men en person som bör vara jag publicerade en text för en vecka sedan. Där har vi med andra ord ett säkerställt livstecken.
---
Om förra söndagen på kontoret var vacker i sitt solljus, är denna ful. Grått, blött.
De som säger att vi talar om vädret i brist på bättre ämnen är känslomässiga krymplingar. Vädret är stort. Ett kontaktdon mot sinnevärlden och livet.