onsdag, januari 31, 2007

Kom på fredag!

Om ni råkar vara i Gbg på fredag 2 feb är alla välkomna att smygläsa nya numret av Lira och sitta i vår myshörna i Filmfestivalens stora tält på Järntorget. Jag tror att vi har Lira-karameller också. Fritt kulturkaffe och köpepilsner i baren.

Tiden 16:00–18:30, typ. Men kom innan sex om ni inte har festivalpass.

Vi ses!

torsdag, januari 25, 2007

Goafton redaktörn!

Klockan drar mot fyra. Hjärnan känns som sirap. Dags att plöja igenom 120 skivrecensioner i QuarkXpress. Och vi har fortfarande en chans att hinna få iväg 84 sidor musikmagasin till tryckeriet innan de sätter igång med morgonjobbet på allvar. Deadline, deadline.

tisdag, januari 23, 2007

Älskade knöl

Om jag får tid över ska jag skriva en egen bok om potatis. E hade fixat rösti toppat med knaperstekt bacon när jag kom hem från jobbet (alldeles försent) igår. En kärlekshandling.

Potatis är inte bara en delikatess i olika former (raggmunk, som fluffigt mos, råstekt, pressad till fisk, kokt till trattkantarellsåsen, som ugnsbakade klyftor eller hasselbackare) – det är dessutom billigt. Kan det bli bättre?

måndag, januari 22, 2007

Spotta i nävarna, bara!

Det finns en anledning till att denna sida uppdateras så sällan. Sedan årsskiftet är jag tf chefredaktör och har ännu mer att göra än tidigare.
Nu drar det dessutom ihop sig till deadline igen. Mastodont-lämning då 84 sid musikmagasin ska till tryckeriet. Redigeraren rakt över bordet säger med ett snett leende:

It's not to reason why, It's just to do or die.

Just det. Arbete, arbete.