tisdag, januari 24, 2006

Vinter

Jag ligger kvar i sovsäcken medan E sätter en brasa. Har aldrig sett Bohuslän så inbäddat i snö. Värmen klättrar långsamt närmare någon form av rumstemperatur.

Till badplatsen när kaffet är uppdrucket. Vi dristar oss till att gå över isen, men vid skomakarns brygga svajar den betänkligt och vi går upp på klipporna. Ett rävspår längs strandkanten, på sina ställen igenblåst av gnistrande kristaller. Kostern med ruttet krov står tryggt och sorgset i sin rostiga vagn och vi går genom hagarna tillbaka till stugan.

Detta var i söndags. Tjörn har sina poänger, jämfört med livet i Göteborg. Lysrör är liksom inte the real thing. Det är redan mörkt och jag har ännu inte lämnat kontoret.

3 Comments:

Blogger Jonas Bergroth said...

Jo, Pär - med Ä - är min far. Namnet Bergroth togs på 1700-talet av en person med anknytning till orten Roteberg i södra Hälsingland.
Själv är jag uppvuxen i Forsa-trakten, Hillsta, närmare bestämt. Fast de senaste 12 åren har jag befunnit mig i förskingringen och bara återvänt under ledigheter. Till fadershuset som numera är en gård i Häggnäs.
Enligt SCB finns det 127 personer i Sverige med efternamnet Bergroth.

9:58 fm  
Anonymous Anonym said...

Tjörn?
Dör har jag varit ett par dagar för 6 år sedan och badat.
Nice.

7:45 em  
Blogger Jonas Bergroth said...

Jo, Tjörn är ett vattenhål. Bildligt talat, just nu. Inte badväder.

10:04 fm  

Skicka en kommentar

<< Home