torsdag, maj 31, 2007

Jag är såå mallig



Lira Musikmagasin – tidningen som upptar stora delar av min vakna tid har äntligen en webbsida värd namnet. Kolla själva så får ni se!

tisdag, maj 29, 2007

Regnet smattrar mot takfönstret på kontoret


men detta är smhi:s bild av väderläget. Jag sitter alltså i Göteborg. Det måste ha uppstått nån typ av missförstånd.

onsdag, maj 23, 2007

För övrigt...

... är tryffelvinägrett och rosévin även denna sommars somrigaste livsmedel i flytande form. Leveransen från lillebror gjorde det möjligt att konstatera detta redan i går.

12-årig balsamico och en god olivilja skakas ihop med en liten skvätt tryffelolja och en nypa salt. Det blir ganska simmigt och himla gott. Ringla över machesallad, ruccola (eller senapskål, som det heter på svenska), spenatskott och sådant. plus lite rostade pinjenötter och flagad parmesanost (men inte för mycket för då tar det över).

måndag, maj 21, 2007

Frosseri...

... tillhör väl dödssynderna och förlåt mig i sådant fall, för jag har syndat. Å det grövsta. Helgen ägnades åt att fylla 30 och Lillebrorsan hade skaffning från Möllans ost (ja - han jobbar där och ja - det är en stor sorg att affären ligger i Malmö och inte i Göteborg). Således är fänkålssalami numera familjens favorit.

lördag, maj 12, 2007

Jotack jag lever

Bloggar inte, bara. Mitta arbete som redaktör på Musikmagasinet Lira har fått prefixet chef- och sedan dess är tiden för små textliga privatfunderingar på webben nästan utraderad. Jag läser vad andra skriver, men lite hastigt och med andan i halsen. Men jag skriver inte själv. Kanske kommer denna sida att ligga som ett tecken på den drönartillvaro som en gång var. Eller så kommer jag snart att spotta upp mig och vässa den virtuella pennan, vi får se.
Hur det än är blir det inte i dag. Ska ägna mig åt schimpansredigering – att hälla in texter i tidningen och hyfsa till det något sånär så att korrläsningen kan komma igång.
Andra populära sysselsättningar i Göteborg just nu tycks annars vara att springa en halvmara, alternativt protestera mot Nato. Från kontoret syns en gråmålad flotta vid Bananpiren på andra sidan älven. Enstaka fritidsbåtar guppar för tomgång strax utanför avspärrningsbojarna och kustbevakningen samt våra lokala sjöstridskrafter pilar fram och tillbaka för att upprätthålla ordningen.
Ohoj!