fredag, december 08, 2006

Torsdagskväll

Trumpen efter att ha cyklat i regn och kuling från jobbet. Lyckades gradvis bli muntrare av att laga ett fluffigt potatismos, steka färsbiffar, toppa moset med knaperstekt bacon och servera med lingon.
Några timmar senare: spansk getost, tryffelhonung och Gewurztraminer. Slutsats: tryffelhonung är väldigt gott. Vinet var fint, men osten borde ha varit mindre skarp i smaken. En getbrie vore nog perfekt.
Slutsats 2: en torsdagskväll kan bli lyckad även utan ärtsoppa.

Tillägg:
Man kanske ska vara mer detaljerad. Osten var en Caña de oreja, som är gjord på fårmjölk till skillnad från vad jag tidigare hävdade. Vinet heter Gwurztraminer Réserve (även om bolaget med sitt klena sinne för romantik kallar det "nr 6702") och tillverkas i Alsace av Jules Miller. Tryffelhonungen vet jag inte mycket mer om än att den kommer från Italien och ser ut såhär:

3 Comments:

Blogger Oskar said...

Låter som en utsökt middagen! Bra idé med det knaperstekta baconet till potatismoset och färsbiffarna.

10:26 em  
Blogger Gitto said...

Varför finns inte tryffelhonung i Kalmar? O ve! Ska vi göra ett byte - tryffelhonung till Kalmar och lite rosas korv till Gbg?

4:36 em  
Blogger Jonas Bergroth said...

Absolut! De tar hutlösa 80 kr för den lilla gynnaren (och burken är verkligen liten) men den räcker väl till några ggrs ostätande, så det kanske är ok ändå.

1:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home